Poëzie op het scherm 2008

Voor de vierde editie van Poëzie op het scherm zijn de dichters Tsead Bruinja, Elma van Haren, Astrid Lampe, K. Michel, Xavier Roelens en Nachoem Wijnberg uitgenodigd om de door hen ingediende voorstellen in samenwerking met nieuwe media-vormgevers Catelijne Middelkoop, Eva Knutz, Marcel van den Berg, Dirk Vis, Gabrielle Marks en William van Giessen te verwezenlijken.


Zij presenteerden hun werken op 29 mei in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. Na een kort welkomstwoord van Lex ter Braak leidde gaven de deelnemers zelf een toelichting op hun werk. Ook werd de website digidicht.nl gepresenteerd. Tot slot vond een discussie plaats onder leiding van Dirk van Weelden met Annelys de Vet, dichter Martin Reints en het publiek. Killer TV verzorgde een live stream van de avond. Arnoud van Adrichem reflecteerde op het geheel in zijn essay E-buigt de letter (pdf).

 

Het Fonds BKVB (nu: Mondriaan Fonds) en het Fonds voor de Letteren (nu: Nederlands Letterenfonds) gingen bij de vierde editie van Poëzie op het scherm een nieuw samenwerkingsverband aan, dat zij zullen continueren.

Poëzie op het scherm
Poëzie op het Scherm... omschrijving van dit type activiteit/regeling die de context vormen voor werken...

Organisatie

8 werken